tisdag 5 februari 2013

Kasslergryta

Ååååå så god middag det blev idag. Ett lite modifierat LCHF recept på Kasslergryta nu med vv points.Självklart delar jag med mig!

Kasslergryta
En kryddig men ”len” gryta som är lika god till middag som matlåda dagen efter.

INGREDIENSER:
Kassler 500gr
Paprika röd 1 stor
Gul lök 1 medelstor
1 burk Creme fraiche paprika/chili
1 burk Creme fraiche lätt naturell
1 Milda mini mat
1 msk Chilisås
10 Färska champinjoner
Pepparmix efter smak

Serveras med pasta

GÖR SÅ HÄR:

Tärna kasslern i små tärningar.
Dela de färska champinjonerna på mitten.
Tärna paprikan.
Stek kasslern till den fått färg
Tillsätt champinjonerna och paprikan och låt steka 5 min
Hacka löken smått och tillsätt i pannan
Se till att röra om så det inte bränns.
Låt detta stekas i ca 5-10min tillsammans eller tills de fått en fin färg.
Tillsätt creme fraichen.
Häll i chilisåsen ca 1 msk och halva Milda minimaten.
Krydda med pepparmix

Smaka av efter ca 5 min.
Blir det för starkt så späd ut med lite extra Milda minimat och vill du ha mer styrka ta lite extra pepparmix.

Värde: 7 pp plus tillbehör

Servera med pasta, ris eller varför inte pressad potatis!

Smaklig måltid! (ser kanske inte jätte aptitligt ut i en djup tallrik men glömde fota innan jag åt och detta blir min lunch imorgon)